Anmäl dig för att få vårt nyhetsbrev

Innehåller produktnyheter och annat som är intressant i din bransch. Nyhetsbrevet skickas ungefär en gång per månad, och du kan enkelt avanmäla dig om du inte längre vill ha våra utskick.

Hastighet & Längd

Processautomation  >  Hastighet & Längd

Tillquist Group AB arbetar med längd- och hastighetsmätning av objekt i rörelse. Den optiska VLM500 från Astech är en beröringsfri mätare som öppnar upp för helt nya perspektiv för kvalitetssäkring och automationsprocesser inom industrin.

Vi är väl förtrogna med att arbeta i projektform tillsammans med både leverantörer och kunder, där vi har en aktiv roll att hitta de mest optimala komponent- och systemlösningar utifrån olika kravspecifikationer.

Mätare för längd- och hastighetsmätning

VLM 500 -  Optiska VLM500 är en beröringsfri mätare för längd- och hastighetsmätning av objekt i rörelse. Den är baserad på en CCD-sensor och spatialfilterprincipen. Spatialfilter är den generiska termen för en mätprincip för optisk bestämning av hastighet och längd på rörliga objekt. Enheten beräknar hastigheten från den uppmätta signalfrekvensen. Flera styrkretsar möjliggör automatisk anpassning till de flesta olika material.

För VLM500 funktion ställs inga höga krav på utformningen av mätobjektets yta, utan exakt mätning underlättas på periodiska strukturer såväl som på stokastiska ytor av metall, trä, gummi eller papper.


Säljare

Processautomation

Peter Fjellström

Telefon: 08-594 632 25

peter.fjellstrom@tillquist.com