Anmäl dig för att få vårt nyhetsbrev

Innehåller produktnyheter och annat som är intressant i din bransch. Nyhetsbrevet skickas ungefär en gång per månad, och du kan enkelt avanmäla dig om du inte längre vill ha våra utskick.

Energilager Inomhus - 11/35/80kW

Energi  >  Energilager  >  Energilager Inomhus - 11/35/80kW

Energilager för användning inomhus

WALL

Konstruerad för användning inomhus till exempel fastigheter eller bondgård, kan WALL kombinera effekten av flera olika energikällor. Vid strömavbrott fortsätter WALL att leverera el, och säkerställer att solcellssystemet också fortsätter att fungera. Som namnet antyder monteras WALL på väggen inomhus. Effekten (växelriktare 400Vac 3-fas) är mellan 11 kW – 35 kW och batterikapaciteten mellan 20 kWh – 40 kWh. 

BASIC SPLIT

Ett kraftfullare system för inomhusbruk i till exempel ett teknikrum i en fastighet. Precis som WALL fungerar BASIC SPLIT som backup, samt för Peak Shaving och för optimering av förnyelsebar energi. Det är ett flexibelt system som möter många olika kundkrav. Med en effekt (växelriktare 400Vac 3-fas) mellan 11 kW – 80 kW samt batterikapacitet mellan 40 kWh – 240 kWh.

Med eller utan solcellssystem kan WALL och BASIC SPLIT enkelt kopplas in  i en befintligt elinfrastruktur. Ett släcksystem integrerat i batterimodulen garanterar en hög säkerhetsnivå samt litiumjärnfosfatcellerna ger en lång livslängd på över 15 år.

WALL och BASIC SPLIT gör det möjligt att till exempel:

  • Påverkas mindre av fluktuerande elpriser
  • Spara överskottselen och använd vid senare tillfälle
  • Kapa strömspikar (Peak Shaving)
  • Tack vare backup- funktion (Ö-drift) erhålls även ström vid elnätsavbrott
  • Få intäkter genom frekvenstjänster som FFR/FCR

Energilagring med solceller

Framtidens energi stavas ”grön” och ”miljövänlig”.

Det är inte en dålig idé att investera i solceller – fortsätt läsa för att få veta mer om hur du får ut mer av din solcellsanläggning.

Solceller fungerar optimalt mitt på dagen - tar du verkligen tillvara på den elen som produceras?

Det Tillquist erbjuder än en möjlighet att spara överskottsenergin från topparna för att sedan kunna använda den när solen inte skiner. Det gör att du kan använda grön el dygnet runt, året om.

I industrier, sjukhus och andra offentliga verksamheter, till exempel skolor, är elen en väsentlighet som man inte har råd att vara utan – oavsett om den ska användas för produktion eller vård. Så vad händer i den verksamheten om det blir strömavbrott?  Med våra energilager med inbyggd backup-funktion kan du du fortsätta vara försörjd av el även i händelse av strömavbrott samt att din solcellsanläggning fortsätter att producera grön energi.

 

Få ut mest av förnyelsebar energi

Vår leverantör xelectrix har utvecklat WALL och BASIC SPLIT för användning inomhus. Med en effekt på 11 kW- 80 kW och en batterikapacitet på 40 kWh-240 kWh lämpar sig dessa produkter bra för dig som vill lagra energi och kapa strömspikar och samtidigt få en backup-lösning vid strömavbrott.

Genom att kombinera solceller med energilager använder du solenergin på ett optimerat sätt.

WALL och BASIC SPLIT är multifunktionella system för kommersiellt och industriellt bruk som säkerställer att energin från solens strålar kommer till användning på kvällen och natten.

Energilagren är enkla att installera och bygger på Plug & Play samt modularitet.

Säljare

Energilager

Jakob Levison

Telefon: 08-594 632 13

jakob.levison@tillquist.com

Affärsområdeschef

Energilager

Tommy Iveteg

Telefon: 08-594 632 06

tommy.iveteg@tillquist.com