Anmäl dig för att få vårt nyhetsbrev

Innehåller produktnyheter och annat som är intressant i din bransch. Nyhetsbrevet skickas ungefär en gång per månad, och du kan enkelt avanmäla dig om du inte längre vill ha våra utskick.

Energilager Mobila - 11/35kW

Energi  >  Energilager  >  Energilager Mobila - 11/35kW

Mobila energilager

Tillquist Group AB är stolta över att kunna tillhandahålla högkvalitativa, robusta samt mobila energilager från österrikiska xelectrix Power. PRO och PRO Trailer finns med växelriktare på 11 kW respektive 35 kW, inbyggd isolerad transformator samt möjligheter med batterikapacitet upp till 120 kWh. Det är ett komplett Plug & Play-system som är enkel att driftsätta ute på fältet. 

PRO Trailer är monterad på en trailer tillverkad av svenska Bålsta Släpet och det finns möjligheter till kundanpassade lösningar. Den mobila designen är konstruerad för att snabbt tas i drift kopplad till elnätet (on-grid) alternativt helt fristående utan nät (off-grid).

"Pro Trailer" släp på besök hos Varberg Energi. Bild tagen av Varberg Energi.Bild på Pro Trailer utanför Varberg Energi.
Bild tagen av Varberg Energi AB.

Användningsområden kan till exempel vara byggarbetsplatser, stentäkter, olika event eller helt enkelt där man tillfälligt behöver fossilfri, mobil kraft.

Det är en flexibel och multifunktionell produkt som enkelt går att anpassa till din applikation. Med ett brett utbud av lagringsalternativ och möjligheten att snabbt addera eller ta bort batterimoduler för att anpassa kapaciteten kWh.

PRO/PRO Trailer bidrar till en minskning av koldioxidutsläpp och är kostnadseffektiv - i kombination med till exempel en dieselgenerator (hybridisering) kan man reducera bränsle/koldioxidutsläpp med 80%, kostnader för drift och underhåll reduceras upp till 50 % och ökar livslängden på dieselaggregatet med 15% . Detta ger dig en attraktiv återbetalningstid (ROI).

  • Kan kombineras med flera olika energikällor, som elnät, solceller och dieselaggregat
  • Utrustad med en tvåvägs växelriktare 400 Vac 3-fas med parallellplattformskonstruktion
  • Mobil samt enkel att få i drift var än du behöver den
  • Ergonomisk och flexibel med modularitet vad gäller batterimoduler. Öka/minska kWh efter behov
  • Backupfunktion tack vare isolerad transformator och switch
  • Många möjligheter till olika anslutningar 16A upp till 63A
  • Förberedd för styrning och kontroll av dieselaggregat (hybridisering)

Prisvinnande mobil kraft

PRO/PRO Trailer är designad med användarvänlighet i åtanke och är en prisvinnande teknologi och konstruktion.

2021 belönades tillverkaren xelectrix Power som RedDot winner – industrial design för det mobila energilagret PRO. Samma år blev de vinnare i kategorin Product Design av BigSee.

Mobilt energilager med unik teknologi

Hela Sveriges energisystem håller på att ritas om. Inom de närmsta åren måste vi sluta förlita oss på fossila bränslen, samtidigt som vår tillvaro blir mer och mer beroende av el.  Att snabbt kunna få fram fossilfri kraft kommer att vara en förutsättning för att nå de tuffa miljökrav som varje företag och verksamhet kommer behöva leva upp till.

Vårt mobila energilager är en modern lösning och ett steg i rätt riktning för att hjälpa dig nå dessa miljökrav.

Säljare

Energilager

Jakob Levison

Telefon: 08-594 632 13

jakob.levison@tillquist.com

Affärsområdeschef

Energilager

Tommy Iveteg

Telefon: 08-594 632 06

tommy.iveteg@tillquist.com