Anmäl dig för att få vårt nyhetsbrev

Innehåller produktnyheter och annat som är intressant i din bransch. Nyhetsbrevet skickas ungefär en gång per månad, och du kan enkelt avanmäla dig om du inte längre vill ha våra utskick.

Frekvens

Kraftautomation  >  Mätvärdesomvandlare  >  Frekvens

Vi erbjuder mätvärdesomvandlare för att mäta frekvens upp till 350 Hz eller för att omvandla pulser, räknare, flöde etc. till en linjär analog signal. Vi har också enheter med seriell kommunikation som Modbus RTU, Modbus TCP, Profibus eller Profinet. 

Rätt frekvens är viktigt för att säkra stabilitet i Sveriges elnät 

Hela Sveriges elnät är uppbyggt för 50 Hz, frekvensen är därför en mycket viktig del för att säkra elkvaliteteten och stabiliteten i nätet. Historiskt sett har kärnkraften och vattenkraften legat bakom den stabiliserande effekten. Idag blir det mer och mer mikroproduktion som påverkar detta negativt, och i värsta fall kan det skapa driftbortfall om mikroproduktionen inte regleras och övervakas. 

Mätvärdesomvandlare som mäter frekvensen med 10 mHz noggrannhet eller bättre

Frekvens är en storhet för antal lika händelser under given tidsintervall, till exempel  varv/min. Hz är en vanlig enhet inom kraftautomation, vilket innebär antal händelser under 1 sekund. 10 Hz motsvarar exempelvis 10 perioder under 1 sekund. Idag finns det krav på att frekvensen måste loggas och mätas med bättre noggrannhet än 10 mHz och 1 mHz upplösning, vilket båda modellerna LQT40S och LQT40F uppfyller. På så vis har de blivit ett självklart val vid loggning av ”FFR” och "FCR". 

Kontakta oss för mer information.


Säljare

Kraftautomation

Johannes Moberg

Telefon: 08-594 632 27

johannes.moberg@tillquist.com