Företaget

Hugo Tillquist AB är en teknikhandelskoncern med huvudkontor i Kista, Stockholm, med regionkontor i Nyköping. Koncernen bedriver verksamhet inom följande affärsområden; Kraftautomation (energi), Maskinbyggare (OEM), Processautomation, Elektronik och Fotonik.

I över 100 år har Hugo Tillquist AB försett marknaden med produkter och system för inom främst kraft- och industriautomation. Vi representerar flera utvalda specialistföretag och säljer produkterna vidare, antingen kundanpassade eller som standardlösningar. Merparten av våra säljare har branschspecifik och gedigen teknisk kompetens. Koncernen omsätter ca 170 MSEK och har ca 40 anställda.

Kraftautomation Maskinbyggare Processautomation
Elektronik Fotonik  

Historik

Vår verksamhet startades redan 1895 av Hugo Tillquist och har försett svensk och skandinavisk industri med elektrotekniska och andra teknikprodukter i mer än 100 år. Vi är kända för att vara ett stabilt och tillförlitligt företag med värdefull kunskap och skicklighet.

Hugo Tillquist, grundare av företaget 1895

Några årtal ur Hugo Tillquists historia:

2018 - Hugo Tillquist AB förvärvar Optonyx.
2017 - Ingeniörsfirma G Karlbom AB fusioneras in Hugo Tillquist AB.
2016 - Hugo Tillquist AB förvärvar Ingeniörsfirma G Karlbom AB.
2015 - Hugo Tillquist AB förvärvar Instrumentcenter AB.
2013 - Hugo Tillquist AB förvärvar Oleico AB.
2009 - Wesmar AB fusioneras in i Hugo Tillquist AB.
2008 - ändras företagsnamnet till Hugo Tillquist AB.
2007 - Tillquist Elteknik AB förvärvar Wesmar AB.
1999 - förvärvas Tillquist Elteknik AB av privata investorer.
1988 - bildas tre bolag; Tillquist Elteknik AB, Tillquist Process AB och Tillquist Analys AB.
1987 - förvärvas Hugo Tillquist AB av Sandblom & Stohne koncernen som börsnoteras.
1968 - säljer familjen Tillquist till Svenska AEG-Telefunken.
1895 - grundas Hugo Tillquist Elektro-tekniska affär i Gamla Stan i Stockholm.

Vision och mål

För oss på Hugo Tillquist är kompetenta medarbetare och hög flexibilitet en viktig utgångspunkt. Vi strävar efter att alltid fokusera på våra leverantörer, distributörer, kunder och slutkunder där ett nära samarbete ligger till grund för vår gemensamma framgång. Vår ambition är att vara lyhörda och ständigt hålla kontakt med vår omvärld för att på bästa sätt och förmåga uppfylla och bemöta marknadens behov och de krav som vi ställs inför. Hugo Tillquist har en långsiktig stabil tillväxt, både organiskt och genom förvärv. Utifrån engagemang, kompetens och tillgänglighet arbetar våra medarbetare tillsammans för att skapa mervärden för våra leverantörer och kunder.

Våra mål är att växa kontinuerligt med god lönsamhet och med fokus på kundanpassade produkter och system, samt på produkter som kräver gedigen teknisk kunskap. Vi vill växa och utvecklas mer inom infrastruktur, miljö- och energimarknaden.

Lång erfarenhet

Med över 100 års erfarenhet av branschen har vi skaffat oss stor kunskap och tillsammans med vår teknisk kompetenta säljpersonal hjälper vi våra kunder att hitta optimala lösningar som både förbättrar och effektiviserar deras verksamhet.

Mer infomation

Du är varmt välkommen att kontakta oss för mer information om oss, våra produkter eller om du vill prenumerera på våra nyhetsbrev.

Företaget

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 08-594 632 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Anmälan nyhetsbrev