Anmäl dig för att få vårt nyhetsbrev

Innehåller produktnyheter och annat som är intressant i din bransch. Nyhetsbrevet skickas ungefär en gång per månad, och du kan enkelt avanmäla dig om du inte längre vill ha våra utskick.

Fotonik

Fotonik

Optonyx AB, är sedan 2018 ett dotterbolag till Hugo Tillquist AB, och drivs som affärsområdet Fotonik.

Optonyx erbjuder komponenter, subsystem och system inom fotonikområdet åt tillverkande företag och forskning. Vi representerar ett antal världsledande leverantörer på den nordiska marknaden. Våra huvudsakliga produkter är optiska komponenter, optiska filter, lasrar, spektrometrar och nanopositionering.

Standardiserade & specialanpassade fotonik-komponenter

Vi vill erbjuda den bästa servicen för våra kunder med en kombination av effektiv kommunikation samt erfarenhet av och djupa kunskap om våra leverantörer och deras förmågor. Vi kan leverera standardiserade katalogkomponenter, modifierade katalogkomponenter och helt unika artiklar baserade på kundens specifikationer eller ritningar.

Vi erbjuder teknisk rådgivning om fotonik

Optonyx leverantörer är kunniga och innovativa och kan ställa upp med teknisk rådgivning tidigt i ett utvecklingsprojekt. Med mångårig erfarenhet av samspelet mellan ljuskälla, optik och detektor i fotoniksystem kan våra leverantörer åstadkomma optimala lösningar på kundernas frågeställningar.

Tillquist erbjuder följande fotonikprodukter

  • Optik – vi erbjuder stråldelare, prismor, linser, asfärisk- och cylindrisk optik, fönster, speglar, avstämbara (fokuserbara) linser, laserspeckelreducerare etcetera. 
  • Optiska filter – vi erbjuder interferensfilter, så som bandpassfilter, dikroiska stråldelare, kantfilter samt notchfilter för fluorescensapplikationer, Ramanspektroskopi och andra lasertillämpningar. 
  • Laser – vi erbjuder högkvalitativa gaslasrar från optonyx, så som heliumneon- och argonjonlasrar, fastatillståndslasrar och diodlasrar.
  • LED och detektorer – från EpiGap Optronic kommer egenutvecklade och egenproducerade LED, LED-chip, arrayer och detektorer anpassade för OEM-tillverkaren inom krävande tillämpningar som medicinteknik, analytiska instrument, mätteknik etc.
  • Spektrometrar och spektrometermoduler för OEM – Optonyx erbjuder spektrometerkomponenter och -moduler till högprestandaapplikationer för OEM-tillverkare. Våra leverantörer lever upp till de höga krav industrin ställer på kvalitet och hög prestanda.
  • Positionering – vi levererar ett brett sortiment av nanopositionering baserade på den piezoelektriska effekten, samt tillhörande styrelektronik som tillåter förflyttning med nanometerupplösning. Vi tillhandahåller också högupplöst  motoriserad positionering för längre förflyttningar.

På vår hemsida hittar du mer information om oss och våra produkter.

Affärsområdeschef

Fotonik

Urban Konradsson Botes

Telefon: 08-55 11 14 11

urban@optonyx.com